Gastronomický tip z hotelu Kašperk - Honza Horký vaří Šumavu

Kašperk

Do Kašperských Hor vás můžete táhnout mnoho důvodů. V pátek 18. a sobotu 19. května k nim přibude ještě další, pro příznivce špičkové gastronomie dost možná ten nejpádnější.

V Hotelu Kašperk své umění představí Jan Horký – Kuchař roku 2017 a kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky, vítězů dubnového mistrovství světa v Singapuru! Během obou večerů, výstižně nazvaných HOT – Honza Horký vaří Šumavu, se bude vždy od 19 do 22 hodin podávat exkluzivní 5-chodové menu zaměřené na moderní českou kuchyni s akcentem na lokální šumavské kuchařské reálie a zvyklosti. Cena: 1 590 / osoba.

Jan Horký pochází z Českých Budějovic. V Praze vystudoval Hotelovou školu International a praxi absolvoval v restauraci hotelu Forum, Rybí trh a Flambée. V té době pracoval v juniorském národním týmu, odkud po třech letech přestoupil do seniorského týmu AKC, který již pátým rokem vede coby kapitán. První zkušenost s postem šéfkuchaře získal ve 21 letech v restauraci Červená Tabulka. Poté pracoval 5 let jako šéfkuchař Zlatá Praha restaurantu v hotelu Intercontinental. V roce 2017 podruhé získal titul Kuchař roku.
Hotel Kašperk

gastronomicky tip z hotelu kasperk jan horky

Rodinný čtyřhvězdičkový hotel Kašperk v historickém centru Kašperských Hor je častým a oblíbeným cílem návětěvníků, včetně známých osobností, kteří před ruchem přeplněných tustických středisek preferují nerušený klid, soukromí a perfektní zázemí pro objevování tajů a krás šumavské přírody. K dispozici je 24 komfortních pokojů, vynikající restaurace, jejíž menu nabízí klasické české a šumavské pokrmy i světové chutě, a jeden z největších hotelových plaveckých bazénů v České republice.

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

susenky

 

Neverland – zážitkový magazín

Nezávislý magazín o zážitcích, cestování, zážitkové gastronomii, kulturních událostech a festivalovém dění. Tipy a články o jak využít volný čas a jak mít i zážitky  na které se dá vzpomínat.